Friday, January 21, 2011

Melaka Bandaraya Bersejarah

Orang tengok tajuk lagi dah muntah. Kalau tak skema tak bules ke. Tape. Tape. Aku pasrah. Korang jangan muntah tengok aku posing sudah. Nasha Aziz pun meraung melalak tengok tengok pose lentok kejong aku kat Melaka ne.
Model kita kali ini yaya (yg kering tuh), ain (yang kalau amik gambar tak posing gedix xsah), aku (toksah duk ngada elobrate lebeh-lebeh).
Mari mulakan dengan gambar bibir mencapap

Bandar Melaka
Mari kita makan cendol sambil cuci mata tengok sungai kuning

Tak pakai spec tak gaya pelancong la uolss

Jonker Walk yang femes

Mana comey?Aku ke dia? ke same je?

Mendaki ke St Paul
Kalau tak bergambar over tu bukan yaya

Yaya dan abang beca

Kincir angin ke kincir air ne. Aku confius

Kubu bersambung dengan A Famosa
Replika kapal. Kalau actual size die tiga kali ganda lagi besar dari replika ne. Sangat besaw.
Kapal terbang yang taboleh terbang

Pantang jumpa tangga mesti nak panjat

Konon konon leh angkat kapal terbang guna jari telunjuk je

Dataran Pahlawan

Pantai Klebang sambil menghayati kesedapan coconut shake

Tasik di Seremban tiba tiba

Sesi mari berjalan tamat :)
Seyes best, korang kalo ada masa pergilah cuti cuti Malaysia. *Promote Melaka*




7 comments:

eeqa~ said...

wahahaha! puasnye masing2 bergambar.. anyway, i dah khatam byk kali dah melaka nieyh.... plus, kg i kat sane kuwt.. tp, mmg best kalau pergi dgn besties.. pantai klebang pun i lepak gak.. syiok! siap mandi agy :)

neway, xsinggah jonker walk babe?

Moumo said...

syoook sgt,
gmba byk sgt plus cntik (i nak perasan ckit,u diam!!hahahha)
i xmndi pn,dat time was raining,kjp je lpas

bebe,jonker walk ngn jonker street tak sama ke?

eeqa~ said...

haha! bengong.. xmandi.. u chantek bile candid time pakay shade tuh. hehe

yup2.. same.. owww!!! i terlepas pic tuh.. patut tak pasan, u g tyme siang.. takde kemeriahan jual2 :P

Moumo said...

ala u ne bebe,
bwt i nak pegi lg je..
i smpai mlm sne,tp xtau jln so trs g lepak uma mmbe,xg mne pn

Einaz Shah Rizal Thomas said...

this is my 1st time read your blog .
juat want to say haiy ;)

from :
einaz shah rizal thomas ;')

Moumo said...

hye einaz,
glad u r here reading my blog
i da drop by kt ur blog
just nice n u'r so pretty

from:

mazila

Moumo said...
This comment has been removed by the author.