Tuesday, October 26, 2010

Laki atau Kawan Baek

Paham tak ape maksud entry neh?Meh aku terang bagi jelas gambaran kat kepala korang. Oke, mula-mula laki. Laki maksudnya yang memiliki dot-dot, suara garau, ade yang kurus dan ada yang badan tough. Laki jugak biasa berbeza dengan perempuan sebab dorang ne ade bebulu kat muka, perempuan ade jugak bebulu, tapi ckit je la. Tapi aku nak kecikkan skop laki kat cini ade lah boyfriend. Jelas? Oke, sekarang kawan baek, kawan baek ne aku nak cita kawan baek perempuan sahaja. Laki ngn perempuan maen leh jadi kawan baek, tipu, hipokrit, kata manis nista je sume tu.
Sekarang aku nak tanya korang, dalam satu situasi yang perlukan pemilihan, korang akan pilih sape, laki@bf korang atau kawanbaek@perempaun korang? Tade pilihan abc k. Sila jawab kat hati je, jangan reveal, sebab nanti takot de yang keciwa. Maklumla tak seme orang same jawapan kan.
Actually, dua dua jawapan betol, tade salah macam dalam exam SPM o kat Matrix pun. Tapi bagi aku, aku akan pilih
.
6.=
7.=
8.=
9.=
10. Laki@bf yang boley terima kawanbaek@perempuan aku.
.
Haa, macam ne lah jawapan aku. Aku sayang gile kat kawan perempuan yang aku ada sekarang, tapi most of them, tak nampak sume tu sebab dorang da dapat extra kasih sayang dari boyfriend dorang. Rabun dengan cinta lelaki. Takpe, aku paham je, sebab bila sebut perempuan dan cinta ne, aku da set lam kepale hotak aku, perempuan akan lentok dan agungkan boyfriend dorang lebey dari segalanya. Sampai tipu mak bapak (banyak lm tv n paper), belakangkan kawan, bile sedey baru tehegeh-hegeh cari kawan. Hipokrit semate. Tapi rase sayang aku, takkan luntur sebab sebelum mereka berubah macam tu, aku penah rase jasa dorang kat aku. Thanks kepada semua kawan baek aku yang pernah bagi aku rasa nikmatnya kawan ngn korang. Buwat yang masih xjemu berkawan ngn aku, thanks k, aku akan sayang korang sampai mati aku dari bumi Allah, Insyallah.
.
Kawan baek aku or bekas kawan baek aku akan taw dorang lam kategory mane. :)

6 comments:

dill said...

u r wrong!let it happend to you when u got the real bf which will be ur future husband soon..

Moumo said...

haha,
yes,future husband is everything
bcz maybe u know already he is the one 4 u aite
well,im happy 4 u

*this entry just from my view,bukan tuju kat sape2

dill said...

i noe u yunk..lately, u mcm touching je..

Moumo said...

hahah
erm..sometimes,

if i could turn back, i choose to be alone with no good friends around me, so that i won't hurt you and the rest friends.

:(

DyaClarey said...

n u know wut.. its actually differ from guys out there. They tend to choose their friends out of their gf. So, girls seantero... should treat your close friend more..

ok2...i'm trying.. T_T

Moumo said...

umi@

yup2,.this is really true,
we totally different with guys,
they absolutely will choose their guy friends than their on behalf.
kite je sll trmakan dgn kata2 pembohongan dorang..silly!

gurls, u should treat your close friends more, so that they will appreci8 and love u more than ever