Tuesday, November 9, 2010

Derma Dara*

Baru-baru ne ada bukan sekumpulan pengganas tapi sekumpulan pihak kesihatan telah datang ke TM/Annexe. Di mana ofis saya bertapak. Datang membawa hajat besar dikendong di bahu. (Bahu leh kendong ke?). Bukan. Dorang bawa hajat besar untuk bawak balik darah manusia TM. Ala-ala vampires dalam Siri Twilights, The Diaries of Vampiers dekat tv8 tuh. Eww,,scary okey..tp kelaka jugak. Tehee.. Oke merapu suka sangat saya neh. Eh, sebenarnya saya dengan rasa rela hati tak dipaksa paksa dah derma dara* saya yang pekat, merah, sihat dan berlemak neh. Banyak jugak dorang sedut darah saya, agak-agak dalam 34o ml jugak kan, tapi sebab dara* saya banyak kot, so saya tak rasa pening, nak pitam, nak muntah or nak terberak sekalipun. Lucky me, sebab ade member saya yang badan agak besar tapi die pengsan bagai nak rak sebab nervous. Sian dia, tapi saya menyokong dengan jitu dan padu sebab ambik risk derma darah walaupun dia takot sangat. Thumbs up Alia.
.
Actually derma dara* ne bagus taw untuk kesihatan, so badan kita voley process darah baru yang lagi fresh, pekat, merah, wangi dan merepek lagi. Bahaha.. Ne adalah second time saya derma darah selepas empat tahun lepas. Kedekut punya manusia kan? Bukan saya tak hendak derma dara*, tapi tak bekesempatan, tade peluang dan kurang pendedahan terhadap aktiviti sebegini. Kerajaan patut wawarkan dengan lebeih jelas, terang dan secara meyeluruh okey, ramai orang kat lua tu nak menderma dara* mereka kat tabung darah negara, tapi dorang ne tak diberi peluang. Sila alert okey.
.
Jom ramai-ramai derma darah okey bukan dara. Sila jangan salah paham anda semua. Bahaya!!!

10 comments:

eeqa~ said...

I sangat3 suke derma darah! :) serious! Kalau sakit, I prefer kena inject daripada makan ubat.. huhu~

Moumo said...

oi2 chantik,
ne pe kes selalu nk copy mine ne
suke taw tiru i
sume nak same, i suke derma darah die pun suke jgk..
hahaha,
eh bebe,u suke hiking tak?

puteri87 said...

haha..memang meletop punye tajuk..hehe..fid tak pernah lagi derma darah teringin jugak..sob..sob..t la kot..hehe

Moumo said...

haha,
sje provoked lebey pnye tajok
try la fid,
xcaket pn
mcm kne gigit ngn kengge cket je
:)

puteri87 said...

oooo..yeke msti cube ni..hehe..tggu seru la dulu..hehe

Moumo said...

hahaha
lawak la fid ne
derma darah pn kne tggu seru dlu
ish!!

eeqa~ said...

eyh moumo tomei2 nieyh! hiking? suke! i dgn my frens active ckt hiking2 nieyh 2 taun lepas.. skang bz blaja, so slow ckt..

haaaaaaaaaa!!! nak ckp i copycat u lg lah tuh! wek! i da ckp dulu i suke hiking. :P

btw, knp tnye? :)

Moumo said...

hahaha,
oke2 i xcakp u copycat mine

tadela sje tnye,
kalo u feel like interested lg nk hiking then we both can plan n g hiking kt mne2
u bring la ur friends along
so we can get to know each othe kn.

eh?u taking master ke?
or degree,u younger than me kan?

eeqa~ said...

hihi~ insyaAllah kalu ade jodoh.. hehe~

urm xlah... degree pun xabes lagi lah dear~ younger setaun jer kuwt.. :)

Moumo said...

insyaallah,hehhe
:)